Obeležavanje 10. decembra „Međunarodnog dana ljudskih prava“ i održavanje tribine  „Mentorstvo aktivnih omladinskih inkluzivnih timova u lokalnim zajednicama“

Povodom obeležavanja 10. decembra „Međunarodnog dana ljudskih prava“ Akademska inkluzivna asocijacija je organizovala tribinu  „Mentorstvo aktivnih omladinskih inkluzivnih timova u lokalnim zajednicama“.

Tribina je održana u sali hotela „HILTON“ kao završna aktivnost u projektu „Mentorstvo aktivnih omladinskih inkluzivnih timova u lokalnim zajednicama“. Na tribinu su predstavljeni izazovi u uključivanju mladih sa hendikepom u omladinskom radu u lokalnim zajednicama i ostvarenja koja su postignuta u projektu. Projektne aktivnosti su realizovane u saradnji sa kancelarijama za mlade iz šest gradova i opština: Kragujevac, Šabac, Osečina, Ivanjica, Valjevo i Loznica, sa ciljem širenja svesti lokalnih zajednica o značaju inkluzije mladih sa hendikepom u omladinske aktivnosti.

Na tribini su govorili:

– Milan Janković, izvršni direktor Akademske inkluzivne asocijacije

– Milica , iz Sektora za omladinu Ministarstva turizma i omladine

– Džamaludin Paučinac, predsednik Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade

– Marko Rakić iz UNICEF-a

– Marija Radovanović iz GIZ-a

– modratorka na tribini je bila Jovana Novaković.

Projekat „Mentorstvo aktivnih omladinskih inkluzivnih timova u lokalnim zajednicama“ je realizovalo Udruženje studenata sa hendikepom u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom kancelarija za mlade, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta (Ministarstva turizma i omladine).