Mladi i novinari za bolji medijski prustup inkluziji osoba sa hendikepom

Realizacija projekta “Mladi i novinari za bolji medijski prustup inkluziji osoba sa hendikepom” je u periodu od 1. sepmbta 2023. do 31. maja 2024. godine.

Najzačajniji uticaji projekta su unapređenje medijske slike o osobama sa hendikepom i povećanje kapaciteta aktera u medijskom prostoru za stvaranje društveno pozitivnog pristupa osobama sa hendikepom u cilju doprinosa unapređenju ostvarivanja prava mladih sa hendikepom u procesu razvoja inkluzivnog društva.

Očekivani najznačajniji rezultati projekta su:

Uspostavljena mreža novinara u promovisanju socijalne inkluzije;

Osnaženi novinari, studenti novinarstva i mladi sa hendikepom za promovisanje društveno pozitivnog pristupa osobama sa hendikepom u medijima i

Povećana zastupljenost afirmativnog medijskog sadržaja u javnosti o osobama sa hendikepom.

Projektne aktivnosti se realizuju u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Projekat je podržan od strane Beogradske otvorene škole (BOŠ), koja uz podršku Švedske, sprovodi programMladi i mediji za demokratski razvoj MAY4DDkoji ima za cilj da doprinosi jačanju demokratije, vladavini prava i unapređenju ljudskih prava u Srbiji, kroz nezavisno izveštavanje medija i aktivizam organizacija civilnog društva za mlade.

Rad Akademske inkluzivne asocijacije (AIA) podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.